Prvi slučaj u BiH: Prekršajna prijava zbog izazivanja panike o virusu COVID-19

Anadolija
Prvi slučaj u BiH: Prekršajna prijava zbog izazivanja panike o virusu COVID-19

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su uručili prekršajni nalog licu B.R. iz Prijedora zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji ovog entiteta.

"Prekršajni nalog je uručen zbog iznošenja tvrdnji na internet stranici-blogu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, čime je lice postupilo protivno Odluci Vlade RS, kojom se zabranjuje izazivanje panike, narušavanje javnog reda ili mira ili onemogućavanje ili značajnije ometanje sprovođenje odluka i mjera državnih organa za vrijeme trajanja vanredne situacije usljed korona virusa", navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Oni apeluju na građane da tokom epidemiološke situacije postupaju u skladu sa odlukama državnih organa, da se ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, jer "izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vijesti otežava sprovođenje mjera i aktivnosti nadležnih organa".

"Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 KM, pravno lice u iznosu od 3.000 do 9.000 KM te za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od 1.000 do 3.000 KM", dodaje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije