Nakon mjesec dana: Vatrogasci u Neretvi pronašli tijelo Feride Dizdar

E. H.
Nakon mjesec dana: Vatrogasci u Neretvi pronašli tijelo Feride Dizdar
Gotovo mjesec dana trajala je potraga za tijelom 71-godišnje Feride Dizdar, koja je iz svog doma u Počitelju nestala 10. januara ove godine.

Iako je do sada potraga bila poprilično neuspješna, vatrogasni timovi Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina uspjeli su pronaći tijelo nestale Dizdar, tokom svog rutinskog traganja koje su skoro svakodnevno poduzimali na Neretvi i njenim obalama.

"Zbog veoma loših vremenskih uvjeta, kiše i katastrofalne vidljivosti potraga je u jednom trenutku bila, nakratko prekinuta, ali čim su se stvorili uvjeti za nastavak potrage, mi smo izašli na teren. Vrlo skoro pronašli smo tijelo preminule, čime je potraga završena", potvrdio je Mate Jurković, zapovjednik PVP Čapljina u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Kako se doznaje, tijelo je pronađeno u donjem toku Neretve, kod ušća Krupe, gdje su se i prije događali slični slučajevi. 

Iako su spasilački timovi GSSuBiH, vatrogasci, policija, rodbina i mještani ulagali velike napore da u proteklom periodu pronađu nestalu, to se očigledno moralo dogoditi tek onda kada to odrede neumoljiva pravila Neretve i ostale okolnosti u vezi s vodom i njenim algoritmima, saopćili su i iz Gorske službe spašavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije