Pronađena nepoznata naprava ispred zgrade Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Pronađena nepoznata naprava ispred zgrade Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu
Foto: Arhiv / Sud u Sarajevu

Nepoznata naprava postavljena je u naposrednoj blizini vozila Sudske policije Federacije BiH i uz zgradu Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu.

Službenici sudske policije Federacije BiH, Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo, su sinoć oko 23 sata u ulici Šenoina pronašli nepoznatu napravu koja svojim izgledom asocira na eksplozivno sredstvo u obliku ručne bombe.

"Predmetna naprava je pronađena u neposrednoj blizini službenih vozila Sudske policije Federacije BiH koja su parkirana na parking prostoru ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, i to na mjestu kojim prolaze građani koji su je mogli i vidjeti, te su odmah poduzete mjere i radnje sa ciljem osiguranja lica mjesta događaja, evakuisanja rizičnog područja i dokumentovanja događaja", saopćeno je iz Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

O navedenom događaju je odmah obavještenja Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo čiji pripadnici KDZ tima su izašli na mjesto događaja i u skladu sa uputama dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uklonili nepoznatu napravu radi vještačenja i poduzimanja daljnjih potrebnih mjera i radnji.

"Sa ciljem spriječavanja eventualnih neželjenih događaja i posljedica tokom noći je izvršen i KDZ pregled svih službenih vozila Sudske policije Federacije BiH i pravosudnih institucija parkiranih na navedenom parking prostoru, kao i vanjskog dijela zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije