Nakon pretresa stana i Renaulta: Pronađeno 26 paketića heroina

1
Radiosarajevo.ba
Nakon pretresa stana i Renaulta: Pronađeno 26 paketića heroina
Foto: MUP SBK / Pronađen heroin

U okviru borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, tokom proteklog dana na području Novog Travnika realizovana je još jedna uspješna akcija.

Naime, 10.11.2021. godine u jutarnjim satima u ulici Ivana Meštrovića, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i PS Novi Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana, pratećih prostorija i vozila marke Renault, koje koristi I. S. rođen 1983. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je 26 zamotuljaka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, određena količina tečnosti za koju se sumnja da je metadon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopćenju MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije