Razbijen dilerski lanac, iz BiH heroin dopremali u Hrvatsku

0
Radiosarajevo.ba
Razbijen dilerski lanac, iz BiH heroin dopremali u Hrvatsku
Foto: MUP Hrvatske / Velika akcija "Grota"

Velikom akcijom PNUSKOK-a "Grota" razbijen je dilerski lanac kojim se iz BiH heroin dopremao u Istru i Dalmaciju.

Ponađeno je i oduzeto 19.2 kilograma heroina, 1.3 kilograma amfetamina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji te veći iznosi kunskih i deviznih sredstava.

Povodom više mjeseci pripremane akcije u subotu je u Pazinu održana konferencija za medije na kojoj su rezultate kriminalističkog istraživanja predstavili voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić, vođa grupe Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Goran Rebić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Dino Hajdarević, piše Hina.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je 12 osoba, od kojih devet hrvatskih državljana (1976., 1980., 1977., 1978., 1982., 1973., 1978., 1975. i 1970.) i troje državljana BiH (1981., 1995. i 1971.), a policija ih sumnjiči da su krijumčarili drogu s područja Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su od decembra 2020. do 14. oktobra 2021. godine nabavljali veće količine heroina i amfetamina u Bosni i Hercegovini radi kontinuirane neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na području Hrvatske, s ciljem stjecanja financijske i druge materijalne koristi.

Prikupljenim informacijama utvrđeno je kako se krijumčarenje droge obavljalo preko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, u teretnim i osobnim vozilima, a krijumčari su nastavno na propisane epidemiološke mjere ulazili u Hrvatsku koristeći fiktivna pozivna pisma za poslovne sastanke ili su navodili tranzit kao razlog ulaska u Hrvatsku'', istaknuo je Goran Rebić. Dodao je i kako je u koordiniranoj akciji na području Splita i Istre provedeno 30 dokaznih radnji pretraga osoba, domova, garaža i poslovnih prostora, u kojima su pronađeni predmeti kaznenog djela, odnosno droga, novčana sredstva i drugo te su prikupljane obavijesti važne za utvrđivanje tih i drugih kaznenih djela te otkrivanje njihovih počinitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije