Profesora osuđenog za seksualno uznemiravanje učenice vratili na posao

Radiosarajevo.ba
Profesora osuđenog za seksualno uznemiravanje učenice vratili na posao
RAS Srbija / Banja Luka

Kontroverzni profesor Spaso Šakota i pored toga što je pred sudovima u RS bio osuđen zbog seksualnog uznemiravanja učenica, vraćen je na posao i opet radi sa đacima, saznaje Srpskainfo.

Šakota je 2017. osuđen na šest mjeseci zatvora zbog pomenutog krivičnog djela, ali je krajem prošle godine Ustavni sud BiH vratio slučaj na novo suđenje zbog retroaktivne primjene krivičnog zakona.

Međutim, Okružni sud u Banjoj Luci je zatim donio odluku da je u ovom predmetu nastala apsolutna zastara i odbacilo sve optužbe protiv Šakote.

Suđenje Šakoti zbog seksualnog uznemiravanja učenica pratile su brojne kontroverze, a na dan izricanja presude postavljene su mu četiri bombe ispod auta.

Da se Šakota vratio u školske klupe potvrdio je i direktor Tehnološke škole Banja Luka Dejan Čutura, koji je rekao da je ta odluka donesana još prošle godin

"Presudom Osnovnog suda u Banjaloj Luci Šakota je vraćen na posao. Međutim, on se nije odmah vratio u školu već je koristio bolovanje. Tek kada je donesena presuda Ustavnog suda BiH, kojom je ukinuta odluka drugostepenog suda i slučaj vraćen na novo suđenje, Šakota je krenuo s predavanjima", pojasnio je Čutura za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, Šakota je ratni vojni invalid koji ima zdravstvenih problema, te je zbog toga koristio bolovanje.

Više o ovome pročitajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije