Sarajevo: Policija uhapsila četiri osobe na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija uhapsila četiri osobe na Grbavici
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je jučer u naselju Grbavica četiri osobe nakon što su zatečene kako ispisuju grafite na jednoj zgradi.

Dogodilo se to sinoć, a kako je saopćeno iz MUP-a, u 19.25 sati, policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili su osobe inicijala: S.Ć., rođen 1997.godine, D.D., rođen 1999.godine, E.Đ., rođen 2001.godine i D.O., rođen 2000.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ''Oštećenje tuđe stvari''. Oni su u ulici Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, zatečeni kako vrše ispisivanje grafita na fasadi stambene zgrade.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

''U neposrednoj blizini mjesta događaja, pronađene su i izuzete četiri kutije boje, jedan sprej i pribor za farbanje. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela'', saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije