Pretresom stana u Kaknju pronađena opojna droga

Fena
Pretresom stana u Kaknju pronađena opojna droga
Pripadnici policije u Kaknju su lišili slobode osobu K.A. zbog posjedovanja narkotičkih sredstava namijenjenih za "uličnu prodaju".

U skladu s raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, policijski inspektori su pretresli stan u kakanjskoj ulici Melente Bošnjaka, koji koristi navedena osoba i tom prilikom pronašli metalnu kutiju u kojoj se nalazilo sedamnaest PVC vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne težine  413,21 grama.

Pronašli su i PVC drobilicu sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu, grumen suhe biljne materije, koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu bruto težine 52,55 grama i dvije PVC saksije u kojim su se nalazile tri stabljike koje asociraju na indijsku konoplju.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će Policijska stanica Kakanj dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe K.A., rođene 1982. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije