Pretres u BiH: Sarajlija u Škodi držao pušku, bombe, municiju i drogu

1
Radiosarajevo.ba
Pretres u BiH: Sarajlija u Škodi držao pušku, bombe, municiju i drogu
Foto: MUP SBK / Oduzeti oružje i droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona pronašli su oružje i drogu u automobilu Škoda, koji koristi N. S. (35) iz Sarajeva.

Prilikom pretresa, koji su sinoć u periodu od 20.30 do 21.30 sati obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača, oduzeti su puška M56, četiri ručne bombe. 287 komada puščane municije.

Također, pronađena je i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je spid.

Ambasador Irana u Srbiji negirao genocid, Memorijalni centar Srebrenica traži hitnu reakciju

Ambasador Irana u Srbiji negirao genocid, Memorijalni centar Srebrenica traži hitnu reakciju

"Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", saopćeno je iz MUP-a SBK.

U policijskom saopćenju se navodi da se radi o nastavku planskih mjera i radnji koje su usmjerene na borbu protiv teških oblika krivičnih djela.

"Pripadnici Uprave policije MUP-a SBK u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik realizovali su još jednu uspješnu akciju. Ovakve i slične aktivnosti policajaca nastavljaju se i u narednom periodu", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije