Racija u 20 lokala u Banjoj Luci: Oduzeti droga i bokser, 31 maloljetnik pio alkohol

0
Radiosarajevo.ba
Racija u 20 lokala u Banjoj Luci: Oduzeti droga i bokser, 31 maloljetnik pio alkohol
Foto: NN / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su proteklog vikenda izveli su raciju u 20 ugostiteljskih objekata na području ovog grada, te su pronašli drogu i metalni bokser.

Iz banjalučke policije saopćeno je da je tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu kod M. H. iz Banja Luke pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja asocira na marihuanu, te je M. H. uručen prekršajni nalog.

"Kod M. P. iz Banja Luke pronađen je i oduzet metalni bokser, te će on biti kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji", saopćeno je iz policije.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Kažnjeno 11 radnika 

U ugostiteljskim objetima je, kako se dodaje, zatečen 31 maloljetenik da pije alkohol, o čemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banja Luka, čiji su radnici izašli na mjesto događaja.

Kažnjeno je 11 radnika ugostiteljskih objekata zbog posluživanja alkohola, kao i šest osoba zbog ometanja policije dok je radila svoj posao, prenose Nezavisne.

U dane proteklog vikenda na putevima koji su u nadležnosti PU Banja Luka realizovana je regionalna akcija sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pijani, a zbog alkoholisanosti je kažnjen 251 vozač.

Policajci su kontrolisali 6.421 učesnika u saobraćaju, a alkotestirano je 6.348 vozača, od čega je 251 isključen iz saobraćaja.

Uhapšeno 49 osoba

Kažnjeno je 136 vozača zbog alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 81 vozač zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 promila, a 23 vozača su uhapšena i zadržana u policijskim prostorijama do otrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu veće od 1,5 promila, kao i dva vozača koja su odbila alkotest.

"Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je devet 'mladih vozača', odnosno vozača mlađih od 21 godine, ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva", saopćila je Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banja Luka.

Također, kako su iz policije naveli, evidentirana su 52 ostala prekršaja, a zbog krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda uhapšeno je 49 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije