Preokret u istrazi krvave tučnjave u Kaknju: Šta je pokazao nalaz obdukcije?

0
A. Ka.
Preokret u istrazi krvave tučnjave u Kaknju: Šta je pokazao nalaz obdukcije?
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Uzrok smrti N. F. (63) iz Kaknja, koji je preminuo nakon tučnjave koja se nedavno dogodila u ugostiteljskom objektu u Kaknju, jeste krvarenje u stomačnoj šupljini koja je prouzrokovana višestrukim povredama.

Utvrđeno je da smrt nastupila nasilnim putem, što je potvrdila obdukcija koja je obavljena po naređenju nadležnog tužilaštva.

Radi se o nastavku aktivnosti pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do smrti N. F.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Podsjetimo, nedugo nakon nemilog događaja uhapšen je H. N. iz Kaknja koji je, nakon kriminalističke obrade, predan dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Isprva se nije znalo za koje djelo se sumnjiči H. N., odnosno da li je on prilikom tučnjave nanio povrede sugrađaninu uslijed kojih je i preminuo. Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, istražitelji nisu isključivali ni mogućnost da je 63-godišnjak preminuo prirodnim putem.

Ipak, do preokreta u istrazi je došlo nakon završene obdukcije.

H. N. se sada sumnjiči da je počinio krivično djelo - teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom.

Istovremeno, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK, osumnjičenom H. N. je određena mjera pritvora od sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici u trajanju do 30 dana, saopćeno je MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije