Otkrivamo detalje tučnjave u Kaknju nakon koje je preminuo 63-godišnjak

1
A. Ka.
Otkrivamo detalje tučnjave u Kaknju nakon koje je preminuo 63-godišnjak
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

U ugostiteljskom objektu u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju u utorak, 19. septembra u večernjim satima, izbila je tučnjava nakon koje je preminula jedna osoba.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, riječ je o N. F. (63) iz Kaknja. On se u kafani verbalno sukobio sa sugrađaninom H. N. (51), nakon čega je izbila tučnjava.

Iste noći, u 22.19 sati, u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno je tijelo N. F. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više fizičkih povreda za koje postoje sumnja da su nastale nasilnim putem, odnosno u tučnjavi.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

S druge strane, policajci i istražitelji su u obavljenim razgovorima sa svjedocima te izvršenim operativnim provjerama na terenu došli do saznanja da se u vezu sa povređivanjem preminulog može dovesti H. N., koje je ubrzo lociran i uhapšen.

Nad osumnjičenim je zavedena kriminalistička obrada, ali još uvijek nije poznato za što se sumnjiči.

Pripadnici MUP-a ZDK i nadležni tužilac nisu još uvijek okvalifikovali ovaj tragični događaj.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, istražitelji ne mogu tvrditi da li su povrede koje je N. F. zadobio u tučnjavi uzrok njegove smrti.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je 63-godišnjaku naglo pozlilo nakon tučnjave te da nije isključenja mogućnost da je preminuo prirodnim putem, odnosno da ga je pokosio infrakt.

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela 63-godišnjaka, nakon čega bi trebale biti otklonjene sve sumnje i utvrđen tačan uzrok smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije