Preminuo na proslavi 18. rođendana: Šta je pokazao nalaz obdukcije

5
A. Ka.
Preminuo na proslavi 18. rođendana: Šta je pokazao nalaz obdukcije
Foto: Facebook / Almedin Dugalić: Ugašena mladost

Almedin Dugalić, 18-godišnjak iz Tešnja koji je preminuo na proslavi punoljetstva, preminuo je uslijed zatajenja srca.

To je pokazala obdukcija, potvrdio je za portal Radiosarajevo Elmedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

"Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu. Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog. Još uvijek nije podnesen izvještaj", dodao je Fišek.

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Alarmirali policiju 

Kako je ranije saopćeno iz MUP-a ZDK, u nedjelju u 5.15 sati ljekari Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj alarmirali su dežurnu službu Policijske stanice Tešanj da je oko četiri sata, u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezen Dugalić zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više osoba.

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja Dugalić je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, gdje je oko sedam sati i preminuo.

Izuzeti predmeti

"O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušane tri osobe u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim osobama koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.

Tragično nastradalom mladiću jučer je klanjana dženaza na mezarju “Pod brdom” u Medakovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije