MUP KS o nesreći na Skenderiji: Još se ne zna ko je vozio Porsche Cayenne

6
Radiosarajevo.ba
MUP KS o nesreći na Skenderiji: Još se ne zna ko je vozio Porsche Cayenne
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Sarajevski policajci pronašli su vozilo koje je udarilo pješaka, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, riječ je o vozilu Porsche Cayennu. Vozilo je pronađeno u ulici Za beglukom u starom dijelu Sarajeva.

Međutim, i dalje je nepoznato ko je upravljao vozilom u trenutku nesreće.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer u 13.40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V. J. (20) iz Zenice.

"Nepoznati vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. U nesreće teške povrede je zadobio pješak V. J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju", saopćili su iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije