BiH / Predložen pritvor za bračni par iz Banja Luke kojem je policija oduzela helikopter

17. 07. 2020. u 16:14:00 Fena

Shares: 49

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za supružnike Gorana (1972.) i Martinu (1981.) Roso, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Goran Roso se tereti da je, u vremenskom periodu od 2010. do 2020. godine počinio krivična djela: razbojništvo, lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, a na štetu više osoba sa područja Grada Banja Luka.

Martina Roso je osumnjičena zbog postojanja osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od 2016. do 2019. godine, počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i neovlašteno pružanje medicinskih usluga, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva, te bojazno da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

Od Gorana Rose policija je oduzela, između ostalog, helikopter, dok se njegova žena sumnjiči da je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakultata u Sarajevu na svoje ime po kojoj je stekla zvanje master/magistar stomatoloških nauka.

Na osnovu diplome, pribavila je potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017.godine u Banjoj Luci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA