Zatražen pritvor za Afganistanca: Krijumčario migrante preko Drine

Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za Afganistanca: Krijumčario migrante preko Drine
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH je predložilo Sudu BiH određivanje pritvora za Ismaila Faisala, rođenog 2001. godine u Kabulu, državljanina Afganistana, koji je osumnjičen za krijumčarenje migranata preko rijeke Drine.

Faisala su otkrili i uhapsili pripadnici Granične policije BiH, kada je čamcem preko Drine, zbog ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, krijumčario 10 ilegalnih migranata s područja Afganistana, radi njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Među njima je bilo maloljetne djece.

"Nakon lišenja slobode osumnjičeni je predat Tužiteljstvu BiH, a Služba za poslove sa strancima BiH, preuzela je staranje o otkrivenim ilegalnim migrantima.

Prijedlog pritvora upućen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, jer se radi o stranom državljaninu, koji bi odlaskom iz Bosne i Hercegovine, postao nedostupan pravosudnim organima naše zemlje.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela krijumčarenja osoba", saopćeno je iz Tužilaštva BiH, koje nastavlja istragu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije