Objavljena imena: Ko je uhapšen u policijskoj akciji "Stršljen" u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Objavljena imena: Ko je uhapšen u policijskoj akciji "Stršljen" u Sarajevu
Foto: SIPA / Ilustracija

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine jučer je realizirana operacija kodnog naziva "Stršljen".

Aktivnosti su, kako je saopćeno iz Tužilaštva, usmjerene na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašten promet teških opojnih droga.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, na tri lokacije na području Sarajeva, izvršili su pretrese, lišenje slobode i zaplijenu teške opojne droge kokain, u količini od više stotina grama.

"Tokom provedene akcije, došlo se do saznanja da su osumnjičene osobe dio organizirane kriminalne skupine, koja se određen period bavi krijumčarenjem i prodajom na ilegalnom narko-tržištu većih količina teških opojnih droga, koje dostižu izuzetno velike novčane iznose u uličnoj prodaji", navode iz Tužilaštva.

Slobode su lišene dvije osobe - Nezir Bajraktari, rođen 1966. godine i Mersija Džidić, rođena 1977. godine.

"Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije