Predložen jednomjesečni pritvor Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić

Radiosarajevo.ba
Predložen jednomjesečni pritvor Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić
FOTO: Radiosarajevo.ba / Privođenje Jasmina Meškovića

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić.

„Pritvor je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i saučesnike i zbog opasnoti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli dovršiti ili ponoviti krivično djelo. Za ostale osumnjičene osobe predložene su mjere zabrane“, saopćeno je.

Jasmin Mešković i Suada Nožić privedeni u Tužilaštvo KS

Dodaje se da mjere zabrane između ostalog uključuju zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima, redovno javljanje policiji, te zabrana obavljanja službene dužnosti osumnjičenom Senadu Jusufbegoviću. 

Podsjećamo, pored Jasmina Meškovića i Suade Nožić i Senade Jusufbegović, osumnjičena je i Medheta Šojić.

Podsjećamo, predsjednik Saveza logoraša BiH Jasmin Mešković se sumnjiči da je u periodu od jula 2017. godine do danas, organizovao grupu ljudi u sklopu Udruženja „Bosanski muzej sjećanja“ u okviru kojeg djeluju Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru, a u namjeri da sebi i drugima pribave protupravnu imovinsku korist, na način da su tokom navedenog perioda kontinuirano vršili prodaju krivotvorenih karta, a da su novac od prodaje istih zadržvali za sebe, što je protivno članu 4. Zakona o udruženima i fondacijama FBiH, znajući da se sav prihod od prodaje ulaznica mora položiti na račun udruženja i koristiti za ostvarivanje ciljeva istih.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije