Predati Tužilaštvu: Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Predati Tužilaštvu: Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih

Tri muškarca, koja su uhapšena zbog ubistva i pokušaja ubistva sinoć u Sarajevu, predata su postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je nezvanično potvrđeno za naš portal, uhapšeni su Hamed Šutrović, Aldin Šabić i Senad Šabić.

Podsjetimo, u Sarajevu je sinoć ubijen Midhat Č., a povrijeđena je njegova supruga A. Č. Prema prvim informacijama, supružnici su nastradali ni krivi ni dužni.

"Sinoć, oko 23.30 sati, obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više lica u ulici Ranovačka, područje općine Novi Grad Sarajevo", saopćili su iz MUP-a.

Prema informacijama koje je dobio Radiosarajevo.ba, učesnici tuče došli su u dvorište jedne kuće gdje je nastavljena svađa. Imali su noževe. No, ni kriv ni dužan nastradao je bračni par koji tu živi, i koji nije učestvovao u svađi. Navodno je muškarac pokušavao rastaviti aktere svađe.

Muškarac je zboden nožem i preminuo je na licu mjesta, a njegova supruga je zbodena dok mu je pokušavala pomoći. Hospitalizirana je, srećom s lakšim tjelesnim povredama. U pitanju su roditelji dvoje djece.

"Ženska osoba je zadobila lakše tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS", naveli su iz MUP-a KS.

Uhapšene su tri osobe koje su zadržane u policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije