MUP KS / Drama u Sarajevu: Svađa prerasla u ubistvo

13. 08. 2020. u 08:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

U Sarajevu se sinoć desilo ubistvo, kao i pokušaj ubistva.

"Sinoć, oko 23.30 sati, obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više lica u ulici Ranovačka, područje općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon toga je, usljed upotrebe noža, tjelesne povrede zadobilo jedno muško lice koje je od istih preminulo na mjestu događaja, dok je jedno žensko lice zadobilo lahke tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS", saopćili su iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela "Ubistvo" i "Ubistvo u pokušaju" policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i uhapsili 3 osobe koje se dovode u vezi s ovim krivičnim djelima.

"Isti su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada", naveli su. 

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato tokom dana.

NEMA KOMENTARA