Rasvijetljena pucnjava: Jedna osoba se tereti za ubistvo, tri pod istragom zbog tuče

Radiosarajevo.ba
Rasvijetljena pucnjava: Jedna osoba se tereti za ubistvo, tri pod istragom zbog tuče
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno su rasvijetlili oba slučaja upotrebe vatrenog oružja koja su se dogodila tokom protekla dva dana na području Zenice, u kojim je jedno lice smrtno stradalo a dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Kantonalno tužilaštvo ZDK podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom licu inicijala H.H. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - ubistvo.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, na području Grada Zenica, tokom proteklih nekoliko sati i noći, locirana su i lišena slobode četiri lica koja se dovode u vezu sa upotrebom vatrenog oružja, u kojoj su licu H.J., rođenom 1982. godine, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede, usljed kojih je isto veče i preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj akciji policije lišena su slobode licaH.H., rođen 1987. godine, P.A., rođen 1994. godine, Č.S., rođen 1994. godine i Č.M., rođen 1992. godine, sva lica iz Zenice.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila oko 20.30 sati u ponedjeljak u zeničkom naselju Jalija.

Osoba inicijala J.H., u kojeg je ispaljeno više hitaca, oko 23 sata istog dana izgubio je bitku za život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije