Prava drama u Sarajevu: 40 vatrogasaca gasilo požar u Rajlovcu

Radiosarajevo.ba
Prava drama u Sarajevu: 40 vatrogasaca gasilo požar u Rajlovcu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Požar u Rajlovcu

Prava drama odvija se jutros u Sarajevu.

Veliki požar zahvatio je industrijsku halu u Rajlovcu, a na lice mjesta upućeno je čak 15 vatrogasnih ekipa.

"Na terenu je 40 vatrogasaca. Uspjeli su lokalizirati požar", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je da je dojava o požaru došla u 7:10 sat.

"U požaru nema povrijeđenih", rekli su Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS..

Požar je zahvatio halu kompanije prehrambene industerije Sprind, a vatru su prvo počeli gasiti radnici prije nego što su na teren došli vatrogasci. 

Gusti dim nadvijao se nad ovom dijelom grada.

Iz kompanije AS Holding su saopćili da je požar izbio jutros oko 7 sati u prostorijama kompanije Agromarket u Rajlovcu koja je zakupac pomoćnog objekta smještenog u krugu kompanije Sprind.

"Nakon dojave o požaru vatrogasci su odmah izašli na teren i vatra je stavljena pod kontrolu. Objekti koji su u blizini pomoćne hale Agromarketa nisu zahvaćeni požarom. U požaru nisu zabilježene ljudske žrtve kao ni povrijeđene osobe", saopćeno je iz AS Holdinga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije