Poznat identitet uhapšenih navijača iz Sarajeva: Među njima ima i maloljetnih

2
Radiosarajevo.ba
Poznat identitet uhapšenih navijača iz Sarajeva: Među njima ima i maloljetnih
Foto: Facebook / Uhapšeno devet navijača iz Sarajeva

U nedjelju, 15. septembra, je došlo do incidenta na autoputu u blizini Zenice, kada su navijači Širokog Brijega Škripari napadnuti prilikom povratka s utakmice koju je njihov klub igrao protiv Sloge u Doboju.

Zbog napada je uhapšeno devet osoba iz Sarajeva, među kojima ima i maloljetnih.

Incident se dogodio u 19.00 sati u mjestu Lašva.

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

"Dana 15. septembra 2024. godine, u 19.00 sati, u mjestu Lašva, od strane navijačke grupe Horde zla (FK Sarajevo) izvršena su krivična djela "Nasilničko ponašanje" i "Oštećenje tuđe stvari" nad navijačkom grupom "Škripari" (NK Široki Brijeg).

Tom prilikom došlo je do upotrebe drvenih palica, kamenica, suzavaca i baklji, usljed čega je oštećen autobus sa navijačima, kao i jedno putničko motorno vozilo, nakon čega se vozači autobusa i putničkog vozila udaljavaju u pravcu Viteza, gdje su od strane policijskih službenika Policijskih stanica Busovača i Vitez zadokumentovana oštećenja na istim.

Na mjestu događaja, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, slobode su lišena lica A.A.M. (2005), A.H. (2002), B.N. (1999), H.Dž. (2004), L.S. (2005), Č.T. (2006), te tri maloljetna lica E.P. (2008), A.E. (2008) i Č.E. (2007) svi iz Sarajeva.

Navedena lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave , te će nad istim biti provedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta pomenutog događaja izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca", saopštili su iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije