Požar u Zenici progutao više stanova, stanari noć proveli na otvorenom

0
Radiosarajevo.ba
Požar u Zenici progutao više stanova, stanari noć proveli na otvorenom

Prava drama odvijala se sinoć u tri sata poslije ponoći u zeničkom naselju Papirna kada je došlo do velikog požara koji je zahvatio nekoliko stanova. Potvrdili sun am ovu informaciju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), kazavši da se požar desio u ulici Saliha Cakana Mulalića 1.

Iako, na svu sreću povrijeđenih nema, još nije poznato šta će se desiti s porodicama čiji stanovi su uništeni u požaru. Mještani ovog naselja noć su proveli na otvorenom, ne znajući šta će biti s njihovim stanovima.

Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica do rano jutros s više vatrogasnih vozila gasili su požar koji je izbio na zgradi koja je ujedno i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

“Policija i vatrogasci su još uvijek na terenu. Vrši se uviđaj nakon kojeg ćemo znati više detalja, kao i uzrok izbijanja požara”, kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije