Požar u Ilijašu: Vatra je gotovo ugašena, vlasnik komentirao razmjeru štete

F. Z. i E. H.
Požar u Ilijašu: Vatra je gotovo ugašena, vlasnik komentirao razmjeru štete
Foto: Radiosarajevo.ba / Požar u salonu namještaja u Ilijašu

Jutros, oko 8 sati, sarajevskim vatrogascima dojavljeno je da u krovnom prostoru salona namještaja u Ilijašu, nadomak Sarajeva, bukti veliki požar.

Vatrogasci su na teren stigli brzo nakon dojave i dva sata kasnije vatru su uspjeli staviti pod kontrolu. Požar je skoro ugašen, javljaju naši reporteri.

Požar u Ilijašu: Poznato šta je mogući uzrok, jednoj od radnica pozlilo

Strašni snimci iz Ilijaša: Vatra guta salon namještaja

Požar u Ilijašu, gori tvornica namještaja

Zbog stravičnih scena zgarišta koje je ostalo od fabrike namještaja Ezam, jednoj od radnica je pozlilo. Intervenirali su ostali radnici koji su okupljeni pred ulazom u fabriku.

Kako javljaju naši reporteri, nakon intervencije ekipe Hitne pomoći radnica kojoj je pozlilo se osjeća bolje. Kako su nam kazali okupljeni radnici, gospođa je nakon intervencije otišla kod prijatelja da se malo odmori.

"Teško je pričati o tome kolika je bila šteta. Izgorio je lager, skladište... da je ogromna, ogromna je, ali tačno kolika je šteta znat ćemo tek u narednim periodu", izjavio je za portal Radiosarajevo.ba vlasnik salona namještaja Ezam Esad Kahrimanović.

Doznali smo i da je 70 posto štete nastalo u salonu namještaja njemačke kompanije Standard - Ezam im iznajmljuje objekat, a ostatak štete je pričinjen u salonu čiji je vlasnik Kahrimanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije