Požar u Ilijašu: Poznato šta je mogući uzrok, jednoj od radnica pozlilo

E. H., F. Z.
Požar u Ilijašu: Poznato šta je mogući uzrok, jednoj od radnica pozlilo
Foto: Radiosarajevo.ba / Požar u salonu namještaja u Ilijašu

Jutros, oko 8 sati, sarajevskim vatrogascima dojavljeno je da u krovnom prostoru salona namještaja u Ilijašu, nadomak Sarajeva, bukti veliki požar.

Vatrogasci su na teren stigli brzo nakon dojave i dva sata kasnije vatru su uspjeli staviti pod kontrolu. Ipak, požar još nije ugašen - vatrogascima smeta vjetar, pa se u jednom dijelu objekta i dalje vidi gust dim i pokoji plamen, javljaju naši reporteri.

Međutim, vatrogasci poručuju da je dalje širenje vatre zaustavljeno i požar je sad već kontrolom.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je mjesto događaja. Tamo su, pored vatrogasaca (šest vozila je i dalje na terenu), vidno uznemireni radnici, koji čekaju da se vatra ugasi i da vide stanje u objektu.

Zbog stravičnih scena zgarišta koje je ostalo od fabrike namještaja Ezam, jednoj od radnica je pozlilo. Intervenirali su ostali radnici koji su okupljeni pred ulazom u fabriku.

Upravo zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, radnica kojoj je pozlilo brzo je došla svijesti, a o svemu su obaviješteni i policajci koji osiguravaju prostor oko fabrike.

Nezvanično, naša ekipa doznala je da se sumnja da je uzrok požara peć.

"Vatrogasci kad su došli imali su vrlo malo vode, a požar je zahvatio oko 6.000 do 7.000 kvadratnih metara", kazao je Esad Kahrimanović, vlasnik objekta koji je izgorio.

S druge strane, šef za zaštitu od požara Kantonalne uprave civilne zaštite Omer Šetić demantirao je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba informaciju da je prvo vozilo na teren stiglo bez vode.

Omer Šetić je podsjetio da su dobili dojavu u pola 8.

"Požar je stavljen pod kontrolu nešto prije 10 sati", istakao je Šetić.

"Intervencija i dalje traje, a požar je bio u krovnoj konstrukciji. Spriječili smo širenje - spasili smo prizemlje i prvi sprat", kazao je Šetić.

Vatrogasac Omer Šetić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Vatrogasac Omer Šetić

Brojni stanovnici Ilijaša prijavili su jutros da su, prije požara, čuli eksploziju.

Na naše pitanje o eventualnim eksplozijama na terenu, Šetić je odgovorio da se eksplozija možda dogodila prije dolaska vatrogasaca na teren, ali da nisu zabilježene nakon njihovog dolaska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije