Nakon nesreće / Povrijeđena beba helikopterom hitno prevezena iz Banja Luke u Beograd

27. 05. 2022. u 10:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povrijeđenu bebu od 4,5 mjeseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banja Luke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa RS.

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obje butne kosti, prethodno je u UKC u Banja Luci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopćeno je iz Helikopterskog servisa RS.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banja Luku obavljen je u prijepodnevnim satima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana jučer.

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC RS donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

“Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport“, navodi se u saopćenju.

Iz Helikopterskog saveza RS istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)