Povrijeđena beba helikopterom hitno prevezena iz Banja Luke u Beograd

1
Radiosarajevo.ba
Povrijeđena beba helikopterom hitno prevezena iz Banja Luke u Beograd
Foto: Srna / Beba transportovana u Beograd

Povrijeđenu bebu od 4,5 mjeseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banja Luke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa RS.

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obje butne kosti, prethodno je u UKC u Banja Luci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopćeno je iz Helikopterskog servisa RS.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banja Luku obavljen je u prijepodnevnim satima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana jučer.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC RS donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

“Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport“, navodi se u saopćenju.

Iz Helikopterskog saveza RS istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije