Užasna nesreća u BiH: Djevojčica (5) podlegla, vozač kamiona uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
Užasna nesreća u BiH: Djevojčica (5) podlegla, vozač kamiona uhapšen
Foto: Zdici.info / S mjesta nesreće

Vozač kamiona koji je danas izazvao nesreću kod Zavidovića u kojoj je smrtno stradala petogodišnja djevojčica (rođena 2017.), lišen je slobode, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća dogodila se danas 13.25 sati u mjestu Krivaja, kod Zavidovića. Druga povrijeđena osoba, također maloljetno lice, je izvan životne opasnosti, ranije je pisao naš portal. 

"Kamion koji je učestvovao u nesreći će biti prebačen u službene prostorije PU Zavidovići. Obdukcija djeteta će biti urađena u narednom periodu. Policajci PU Zavidovići, pod nadzorom kantonalnog tužioca, završili su uviđaj. Nakon toga vozač je lišen slobode", potvrdio nam je Elvedin Fišek, glasnogovornik MUP-a ZDK, za portal Radiosarajevo.ba.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Ranije smo objavili da su prema riječima Elvedina Fišeka u nesreći učestvovali teretno motorno vozilo i najmanje dva pješaka.

"Do nesreće je došlo na regionalnom putu. U nesreći su učestvovali teretno vozilo i najmanje dva pješaka. Jedna osoba je stradala, dok je druga povrijeđena. Pružena joj je medicinska pomoć, a kolege s terena su mi rekle da je bila komunikativna u vrijeme prebacivanja u Kantonalnu bolnicu Zenica na daljnje pretrage. Tužilac će izaći na mjesto događaja i obaviti uviđaj", kazao je ranije Elvedin Fišek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije