Potvrđena optužnica za stravičnu nesreću u BiH: Pijani Zinedin automobilom usmrtio pješaka

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica za stravičnu nesreću u BiH: Pijani Zinedin automobilom usmrtio pješaka
Foto: Nezavisne / Automobil se prevrnuo na krov

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Zinedina Jaganjca iz Bosanskog Petrovca zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Optuženicom, koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo USK, njemu se stavlja na teret da je 3. augusta ove godine u Bosanskom Petrovcu, suprotno odredbama zakona o sigurnosti u saobraćaju na putevima BiH, pod dejstvom alkohola, skrivio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao pješak A. A. iz Bihaća.

Istragom je utvrđeno kako je on u trenutku nesreće automobil vozio brzinom od najmanje 81 kilometar na sat, iako je saobraćajnim propisima na tom dijelu saobraćajnice ograničena brzina na 50 kilometara.

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

Također, ustanovljeno je kako je Jaganjac vozilom upravljao pod dejstvom alkohola.

Usljed toga je, kako se navodi, došlo do destabilizacije vozila i izlijetanja sa kolovoza na pješački trotoar kojim se pravilno kretao pješak, nakon čega je on usljed udarca vozila zadobio teške povrede od kojih je nastupila smrt.

Tom prilikom, automobil kojim je upravljao optuženi udario je u drugo vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, te se prevrnulo na krov.

"Optuženi je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije