Teška saobraćajna nesreća na Ilidži: Pijani starac Audijem pokosio pješaka, uhapšen je

1
Radiosarajevo.ba
Teška saobraćajna nesreća na Ilidži: Pijani starac Audijem pokosio pješaka, uhapšen je
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Na kolovozu raskrsnice ulica Vrelo Bosne - Plandište u sarajevskoj općini Ilidža u srijedu, 8. novembra u 15.10 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Do nesreće je došlo kada je Audi A3, kojim je upravljao pijani H. B. (77), nastanjen u Sarajevu, udario S. K. (63), nastanjenog u Istočnom Sarajevu.

Od siline udara pješak je obaren na kolovoz te je zadobio teške povrede.

Vladimir Putin sprema bombaške napade u Europi?

Vladimir Putin sprema bombaške napade u Europi?

Ljekarska pomoć mu je ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Satajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Pijani starac, koji se sumnjiči da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, uhapšen je i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke

"Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nesreće", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije