BL / Potresni detalji: Zlostavljani pacijent bio svjestan, supruzi otkrio šta se događa

23. 01. 2020. u 07:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Pacijent je u vrijeme seksualnog zlostavljanja bio smješten u izolovanoj “šok sobi” u UKC RS-a, u koju je često ulazio Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje.

U vrijeme zlostavljanja pacijent je sve vrijeme bio vezan za krevet i tako nije mogao da se odbrani od zlostavljanja, a kojem su svjedočili i zaposleni medicinski radnici.

Pacijent je bio vezan, piše Srpskainfo, jer tako nalažu pravila, a kako bi se spriječilo njegovo samopovrijeđivanje nakon izlaska iz višednevne kome. Da nešto ozbiljno nije u redu prvo je posumnjala supruga pacijenta. Za vrijeme njene posjete suprugu, u sobu je u jednom trenutku ušao Golić, a pacijent je postao vidno uznemiren.

Kada je Golić izašao, supruga je upitala da li se nekog boji, na šta je dobila odgovor: “Doktora”. Tada joj je suprug uspio odgovoriti da ga doktor dira, a na pitanje gdje, uslijedio je novi šok – svuda.

Brojni tragovi pronađeni su i na krevetu, a potpuno je jasno, i prema izjavama zaposlenih, da takve povrede pacijent sebi nije mogao nanijeti, jer je sve vrijeme bio vezan za krevet.

Tužilaštvo će krivicu Golića pokušati dokazati između ostalog i saslušanjem 12 svjedoka. Osim supruge i pacijenta, koji je bio žrtva zlostavljanja, tu je i deset medicinskih radnika i ljekara s Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje. Oni su ispričali da su 19. januara, u periodu od 19 do 22 časa, bili svjedoci da Golić drži za glavu pacijenta i neprimjereno dodiruje.

KOMENTARI (8)