Banja Luka / Medicinske sestre i ljekari progovorili o nemoralnim radnjama doktora Golića

22. 01. 2020. u 13:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Istražioci su saslušali veći broj svjedoka, mahom ljekara i drugih medicinskih radnika tokom istrage koja se vodi protiv načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darka Golića, a njihovi iskazi potvrdili su da postoji osnovana sumnja da je u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS počinjeno teško krivično djelo, piše atvbl.com

Iskazi saslušanih svjedoka šokirali su i istražioce na ovom slučaju.

"U pitanju su nemoralne radnje nad pacijentom, koji je duži vremenski period bio u stanju kome i smješten u UKC RS, a detalji šta je konkretno ovom čovjeku radio osumnjičeni mogu se opisati riječima - klasično seksualno zlostavljanje", izjavio je izvor iz policije.

Dodaje da se šokantan slučaj odigrao tokom noćnog dežurstva u UKC RS.

UKC Banja Luka: Sestre prijavile načelnika klinike za bludne radnje

"Šokirani medicinski radnici odmah su obavijestili nadležne o onome šta se događalo, nakon čega je obaviještena policija kojoj nije trebalo dugo da uhapsi osumnjičenog", objasnio je izvor iz policije.

Golić je jučer sproveden na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, gdje se, prema izjavi svog advokata Jevte Jankovića, osumnjičeni branio šutnjom.

Novi detalji: Bludni anesteziolog duži period zlostavljao pacijenta u komi

0

Iako su iz banjalučkog tužilaštva naveli da će se zvanično o ovom slučaju oglasiti tek danas, Jevto Janković, advokat Golića, potvrdio je juče nakon saslušanja u tužilaštvu da će biti zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora protiv njegovog branjenika.

Janković je naveo da je odbrana tražila mjere zabrane, te da je preklinjao tužioca, ali da će pritvor ipak biti zatražen.

O pritvoru će odlučiti sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što sasluša Golića.

"Mi se uzdamo u materijalne dokaze, koji ne govore, ali ne lažu. Nas interesuje ovaj dio što ne laže", objasnio je Janković.

Advokat osumnjičenog istakao je da se Golić tokom saslušanja kod tužioca branio ćutanjem, a onda je ipak otkrio dio njegove izjave.

"Rekao je da je sve uradio kako treba, da je spasao tog čovjeka i da nije uradio ono za šta ga terete", izjavio je Janković.

Advokat Janković je naveo da će svi biti šokirani kada se sazna „prava istina“.

Na pitanje ko bi želio da Goliću namjesti čitav slučaj, Janković je kratko odgovorio: “Vidjet ćete”.

Opisujući svog klijenta, advokat je ispričao da je Golić čovjek sa 35 godina radnog staža, od kojih je 10 godina bio rukovodilac i “nije član režimske stranke”.

"Očekivao je najveću zahvalnost, jer je spasao život mladom čovjeku. Darko Golić je nakon 52 dana kome, prema vlastitoj tvrdnji, spasao život čovjeku i umjesto najveće zahvalnosti dobio je ovo. Ja kao čovjek, pa tek onda advokat užasavam se od doktora koji su zahvaljujući stranci postali stručni i pametni. Još je gora situacija u pravosuđu. Neko ovom ludilu mora stati u kraj", rekao je Janković.

Advokat je zaključio da je osumnjičeni Darko Golić jedan od najstručnijih u svom poslu u regiji.

Brat osumnjičenog, Dragomir Golić, kratko je izjavio da je “pravda spora, ali dostižna”.

Glasnogovornica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković-Vidović juče je izjavila da je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “obljuba nad nemoćnim licem” sproveden kod nadležnog tužioca.

"Nakon saslušanja tužilac će odlučiti o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom", dodala je glasnogovornica banjalučkog tužilaštva, a odluka tužioca trebala bi biti poznata danas.

 

NEMA KOMENTARA