Potraga za nestalim dječakom iz Begovog Hana nastavlja se i danas

Radiosarajevo.ba
Potraga za nestalim dječakom iz Begovog Hana nastavlja se i danas
Foto: Facebook / GSS Žepče, potraga

Treći dan potrage za dječakom koji je nesretnim slučajem, pred očima majke,  upao u potok počele su okupljanjem ekipa Gorske službe spašavanja iz Žepča i Zavidovića.

Njima će se pridružiti i druge spasilačke ekipe koje će i danas pretraživati obale rijeke Bosne. 

Toni Matijević iz GSS Žepče je kazao za portal Radiosarajevo.ba da će ekipa iz Zavidovića i danas čamcem proći korito Bosne prema Žepču, pretražuju se nove obale, a na ušću će koristiti mehanizacija.

"Pored mehanizacije bit će uključeni i dronovi, pretražit ćemo i dijelove gdje se nalaze velike količine pjeska na ušću potoka u Bosnu", kazao nam je Matijević. 

Na pitanje da li su pripadnici FUCZ bili na terenu, kazao je da ih danas nema, a ni da se jučer nije niti jedan član FUCZ-a pojavio osim direktora Fahrudina Solaka, koji se nakratko zadržao.

"I danas će se, naravno, nastaviti potraga za nestalim dječakom sve dok se nešto ne promijeni u istrazi", rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK). 

Detalji potrage za 6-godišnjim dječakom: Drama u Begovom Hanu

Drama u Begovom Hanu: Pronađen bicikl kojim se vozio 6-godišnji dječak

Iz GSS-a Žepče mole ribare i stanovnike uz rijeku Bosnu kao i ljude koji se kreću uz korito Bosne nizvodno od Begov Hana, da obrate pažnju i ako primijete bilo šta sumnjivo, da informaciju proslijede na dežurni broj GSS-a Žepče 063 544 633 ili na broj policije 122.

Podsjećamo, dječak Ibrahim Mešeljević je, vozeći bicikl, jučer oko 12 sati upao u nabujali potok.

Majka dječaka je potom pozvala policiju i mještane koji su izašli na mjesto događaja, a na terenu su jučer bili i pripadnici GSS-a Žepče, Civilne zaštite Žepče, kao i Policijske uprave.

U potrazi za dječakom danas je učestvovalo nekoliko desetina pripadnika GSS-a Žepče i Zavidovići, kao i SRK Bosna te Federalne i Kantonalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije