Potraga za Gačićem: Sarajevo čuva 1200 policajaca, ako bude potrebe dolazi i vojska

Radiosarajevo.ba
Potraga za Gačićem: Sarajevo čuva 1200 policajaca, ako bude potrebe dolazi i vojska
Foto: Bljesak.info / Edin Gačić

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo (KS) nakon ubistva pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića i aktivnosti koje se poduzimaju na terenu, uključujući osiguranje manifestacije EYOF, razmatrani su na današnjoj vanrednoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine KS.

“Komisija podržava sve aktivnosti Vlade KS-a, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije KS, te drugih policijskih agencija koje učestvuju u potrazi za ubicom policajca Mahira Begića. Molimo nadležne policijsko-pravosudne institucije da stave na raspolaganje sve resurse kako bi ovaj slučaj rasvijetlili i što prije uhvatili počinioca ubistva policajca Begića”, saopšteno je iz Komisije za sigurnost.

Iz Komisije pozivaju građane Kantona Sarajevo da dostave policiji sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju i hapšenju osobe osumnjičene za ubistvo.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima. Istakao je, da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona, kako bi pomogli da se ubica njihovog kolege što prije pronađe, a sigurnost u našem kantonu pojača. Na svojoj jučerašnjoj vanrednoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo obećala je ovim policajcima osigurati finansijsku i materijalnu pomoć.

Na terenu je trenutno oko 1200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisutvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti”, poručio je ministar Katica.

Najavio je da ukoliko ove policijske snage ne budu dostatne tražit će da im Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH. Potcrtano je kako sve sve čini da se ubica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede, saopćeno je iz Vlade KS-a.

Podsjećamo, u subotu je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubijen policajac ove agencije, samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak protekle sedmice Gačić navodno ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

U Podorašcu je ubijen Saud Sultanić, a u Suhodolu Mahir Begić.

Više detalja o stravičnom zločinu možete čitati na sljedećem linku:

Opsadno stanje: Sve policijske snage tragaju za ubicom policajca u Suhodolu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije