Potraga za Aldinom Š. u Mostaru: Oteo djevojku i skriva se od policije

E. H.
Potraga za Aldinom Š. u Mostaru: Oteo djevojku i skriva se od policije
FOTO: Arhiv / U toku potraga za počiniocem / Ilustracija
Velika policijska potraga na području Mostara traje od ranih jutarnjih sati, nakon što je policijskim službenicima u ovom gradu, u noći između nedjelje i ponedjeljka, prijavljena otmica jedne djevojke.

Tačnije, prijavljeno je da je Aldin Š. iz Mostara jutros oko 2:20 sati oteo djevojku, te da je pobjegao u nepoznatom pravcu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Aldin je otmicu počinio nakon što je izašao iz policijske stanice u kojoj je saslušavan zbog krađe. On je, navodi se, na južnom izlazu iz Mostara presreo automobil u kojem se nalazila 21-godišnja A. F., koja je navodno bila njegova djevojka.

Nakon što je zaustavio automobil, djevojku je nasilu izvukao iz automobila, te je nekoliko puta i udario, nakon čega ju je svojim automobilom odvezao u pravcu Blagaja, gdje mu se gubi svaki trag.

Inače, Aldin Š. je odranije poznat policijskim službenicima zbog brojnih krivičnih djela za koja je osumnjičen u prethodnom periodu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije