D. Vakuf: Policajac Njegoš Tomić fotografirao se sa četničkim simbolima

E. H.
D. Vakuf: Policajac Njegoš Tomić fotografirao se sa četničkim simbolima
Slučaj policijskog službenika Njegoša Tomića iz Donjeg Vakufa zabrinuo je bh. javnost, nakon što su objavljene njegove fotografije s četničkim simbolima i drugim obilježjima ovakvih formacija u BiH.

Tačnije, na društvenim mrežama zabrinuti građani Donjeg Vakufa objavili su fotografije na kojima se ovaj službenik s društvom zabavlja, dok nose četnička obilježja, kape s kokardama i drugim obilježjima četničkog ravnogorskog pokreta.

"Gledam čovjeka koji kao pripadnik MUP-a SBK-a nosi amblem države BiH, prima plaću i lijepo živi od te plaće, dok naši momci koji su krv lili za ovaj grad i državu, a koji su nakon završetka rata izbačeni iz policije, s torbom u ruci putuju za Njemačku ne bi li prehranili djecu. Gospodine Njegoše, treba da vas je stid. Ta kokarda i čobanska kapa jako vam priliči, ali vam ne priliči časni grb koji nosite na desnom ramenu, jer ga poganite svojim fašističkim ponašanjem", kazala je građanka Donjeg Vakufa (ime poznato redakciji, op.a.).

Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona za Radiosarajevo.ba je kazao da je MUP SBK-a upoznat s ovim slučajem.

"Nadležne službe su upoznate s ovim slučajem i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi s ovim slučajem", istaknuo je Hodžić.

Nezvanično saznajemo kako su u toku provjere navedenih informacija i okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja, te da bi istraga trebala biti gotova u roku od 24 sata, nakon čega će biti odlučeno o eventualnoj kazni za ovog službenika MUP-a SBK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije