Porodici iz BiH ukupno 19 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droga

0
Radiosarajevo.ba
Porodici iz BiH ukupno 19 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droga
Foto: TIP / Kantonalni sud BiH

Kantonalni sud Tuzla je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici ovog tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset (10) godina i šest (6) mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri (4) godine i šest (6) mjeseci.

Njima se, uz ovo krivično djelo, optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

"Ostalim članovima ove grupe, Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović, su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu (1) godinu i jedan (1) mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić.

Optužnicom ovog Tužilaštva se terete da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba sa Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy. Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu", navodi se u saopćenju Kantonalnog suda Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije