Policijska akcija u BiH: Nakon pretresa oduzeta nova dva BMW-a

Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Nakon pretresa oduzeta nova dva BMW-a
Foto: PU Doboj / Nakon pretresa oduzeta nova dva BMW-a

Policija je na području Bosanskog Broda oduzela dva automobila BMW X5, potvrđeno je iz MUP-a RS.

"Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod, 25. maja, operativnim radom na terenu došli su do saznanja da B.Š. i A.G, oba iz Bosanskog Broda, za dva putnička automobila marke BMW X5 posjeduju falsifikovane isprave. Navedeni putnički automobili su oduzeti, saopćeno je iz MUP-a RS.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela - falsifikovanje isprave.

Podsjetimo, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo tokom aprila poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti gdje su na području općine Kiseljak, koje koristi S.N. (1980.), tom prilikom privremeno oduzeli dva putnička vozila također marke BMW.

O ovo slučaju je naš portal već pisao, a pripadnici FUP-a rade na dokumentovanju izvršenja ovog krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela iz Krivičnog zakona FBiH, a u vezi s krivičnim djelima prevara, krivotvorenje i zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz istog zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije