Kakav ljepotan: Prodaje se nov BMW 325iX E30, prešao 508 km za 34 godine

J. M.
Kakav ljepotan: Prodaje se nov BMW 325iX E30, prešao 508 km za 34 godine

Ovaj automobil je pravi dragulj: BMW 325iX serije E30 koji se prodaje u Velikoj Britaniji prešao je svega 508 kilometara za 34 godine.

Automobil prodaje firma Koenigsegg Supervettura, britanski trgovac supersportskih modela. Mala kilometraža nije jedini adut njihove "Trojke": Riječ je prvom BMW-ovom serijskom modelu s pogonom na sva četiri točka.

"Automobil je proizveden 27. marta 1986. godine, a u Veliku Britaniju je stigao iz Danske. Stalno se nalazio u klimatiziranom hangaru. Ne postoji nijedan primjerak serije E30 u takvom stanju, sve je u savršenom stanju. Promijenili smo ulje, akumulator, a na automobilu su još originalne Pirelli gume koje će budući kupac trebati zamijeniti", kaže James Huntley, prodavac u firmi Koenigsegg Supervettura.

Podsjetimo, BMW 325iX bio je raritetna pojava zbog pogona na sva četiri točka, prepoznatljiv po malo drugačijim lukovima točkova u poređenju sa standardnim 325i sa zadnjom "vučom". Za pogon je koristio 2,5 litarski redni 6-cilindraš (M20) snage 170 "konja", spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

Naravno da nije jeftin automobil koji je godišnje prelazio 15 kilometara. Supervettura traži 48 hiljada funti, odnosno oko 108 hiljada maraka. Ljubitelji oldtimera nemaju dilema: BMW 325iX u ovakvom stanju vrijedi svakog feninga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije