Policijska akcija u Banjoj Luci: Pretresi i hapšenja na više lokacija

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Banjoj Luci: Pretresi i hapšenja na više lokacija
Foto: Saopćenje / Operativna akcija "Klasnik"

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Klašnik", koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, 4. novembra, lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu lica D.K. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", "Nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija", "Falsifikovanje isprave", "Krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, i lica D.V. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je učinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga". 

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okrugnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na tri lokacije, na području Grada Banja Luka, kao i putničkog vozila kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Amfetamin", puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. 

Također, prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje za električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu energiju.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. sliejdi podnošenje izvještaja i počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužlaštvu Banja Luka, a Policijska uprava Banja Luka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, navodi se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije