Akcija Odjela za droge u Sarajevu: Zaplijenjeni amfetamini i marihuana

0
Radiosarajevo.ba
Akcija Odjela za droge u Sarajevu: Zaplijenjeni amfetamini i marihuana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) uhapsili A. A. (31) iz Sarajeva, zbog sumnje da je rasturao drogu i nedozvoljeno držao oružje.

Hapšenju je prethodio pretres kuće koju koristi osumnjičeni, u ulici Hamdije Pozderca, općina Novi Grad Sarajevo, koji je obavljen na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo.

U kući je pronađeno više PVC pakovanja marihuane, ukupne mase oko 210 grama, PVC pakovanje amfetamina, ukupne mase oko 175 grama i dva manja PVC pakovanja amfetamin. Policajci su zaplijenili i 22 puščana metka, četiri pištoljska metka, više dijelova za oružje - pištolj te
digitalnu vagu s tragovima nepoznate materije.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Sarajlija, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije