Uhapšena jedna osoba: Pokušala vrelim uljem ubiti supruga, pa pobjegla u Prijedor

E. H.
Uhapšena jedna osoba: Pokušala vrelim uljem ubiti supruga, pa pobjegla u Prijedor
Fena / Ilustracija
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor uhapsili su osobu inicijala S.S. (1966), osumnjičenu da je jučer, na području Sanskog Mosta, pokušala ubiti svog supruga N.S. (1960).

Cijeli slučaj pokrenut je nakon što je jučer u 15.40 dežurni ljekar Doma zdravlja u Sanskom Mostu policijskoj upravi u ovom gradu prijavio da je u Hitnu pomoć primljena jedna osoba sa teškim povredama. Ljekarskim pregledom utvrđeno je da je riječ o težim opekotinama vrata i glave, zbog čega je osoba inicijala N.S. upućena na dalju hospitalizaciju u Banja Luku, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, u izjavi za Radiosarajevo.ba.

O ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, koji je zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona obavio uviđaj u ovom slučaju. Nakon obavljenog uviđaja tužilac je ocijenio ovaj slučaj kao ubistvo u pokušaju.

Prema nezvaničnim informacijama, doznali smo da je supruga povrijeđenog najvjerovatnije posula vrelim uljem, čime mu je nanijela teške opekotine koje su u jednom trenutku mogle biti i opasne po život.

Budući da osumnjičena za pokušaj ubistva nije pronađena u kući, raspisana je potjernica za njom, te je ona vrlo brzo pronađena u Prijedoru, u jednom ugostiteljskom objektu gdje je uhapšena, potvrdila je Galić za Radiosarajevo.ba.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za medije su potvrdili kako je zdravstveno stanje povrijeđenog zasad stabilno, što je zaista ohrabrujuće, a njegova supruga predata je MUP-u USK-a, gdje će biti nastavljena dalja istraga u ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije