Lovci pronašli beživotno tijelo muškarca: Prvi slučaj smrzavanja u 2017. godini

Radiosarajevo.ba
Lovci pronašli beživotno tijelo muškarca: Prvi slučaj smrzavanja u 2017. godini
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Foči je zabilježen prvi slučaj smrzavanja u ovoj godini.

Dežurnoj službi Stanice javne bezbjednosti Foča, 2. januara ove godine, oko 08.40 sati, policijski službenik Staničnog odjeljenja policije Miljevina, prijavio je da su lovci pronašli beživotno tijelo muškarca na makadamskom putu u mjestu Sokoli, općina Foča.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca formirana je uviđajna ekipa koja je zajedno s dežurnim doktorom Doma zdravlja Foča izašla na mjesto događaja.  Uviđajem je konstatirano da na beživotnom tijelu nema tragova nasilja, te da je smrt najvjerovatnije nastupila smrzavanjem s obzirom na to da je temperatura bila oko  -15, jer je lice bilo oskudno odjeveno i bez obuće.

Tokom razgovora s mještanima došlo se do saznanja da se radi o licu V. Š. (1929) iz sela Sokoli koji je živio sam u kući.

Nakon obavljenog uviđaja beživotno tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Foča, gdje  će biti predato porodici radi sahrane.

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu bit će podnesen izvještaj o smrti za navedeno lice, navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije