Velika akcija policije TK: U osam gradova zaplijenili drogu i oružje, uhapšeno 8 osoba

Radiosarajevo.ba
Velika akcija policije TK: U osam gradova zaplijenili drogu i oružje, uhapšeno 8 osoba
Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) na području Tuzlanskog kantona jučer su izvršili pretrese na osam lokacija, a zaplijenili su drogu, oružje i municiju.

Uhapšeno je osam osoba koje su osumnjičene za počinjenje nekoliko krivičnih djela, a akcija je provedena na području Tuzle, Lukavca, Gradačca, Gračanice, Srebrenika, Živinica, Banovića i Kalesije

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška cal 7,62, lovačka puška, pištolj, jedan okvir za automatsku pušku, 83. kom municije cal 7,9 i 7,65 mm, 17 kom. patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular , trimer, 10 pvc. pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid, 5 manjih pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila maretija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, i pvc. pločica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu canabis sativa.

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedeni događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv N.L. (25), iz Lukavca i S.Š. (28) iz Gradačca te osobe inicijala N.D. (20) iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” , 

E.T. (22), nastanjen na području Lukavca i A.F., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. S. H. (57) iz Srebrenika i R.H. (65) iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela propisana ZOOM TK-a i M.M., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije