Razbojniku iz Brčkog pet i po godina zatvora za krađu 910 KM

Radiosarajevo.ba
Razbojniku iz Brčkog pet i po godina zatvora za krađu 910 KM
Radio Brčko / Tužilaštvo Brčko distrikta

Osnovni sud u Brčkom prihvatio je sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva Brčko distrikta i Samira Tufekčića (34), kojem je zbog krivičnog djela razbojništvo izrekao kaznu od pet godina i šest mjeseci zatvora.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko distrikta, suđenje protiv drugooptuženog Bećira Čandića (23) pred ovim sudom je u toku.

„Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra prošle godine u 4.30.sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Karamujić". Optužnicom ih se tereti da su se automobilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pupme S. S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM“, navodi se u ovom saopćenju.

Podsjetimo, Tufekčić i Čandić su trčeći upali 3. decembra 2018. u pumpu, gdje su zatekli jednog radnika te mu odmah povikali: “Lezi, ovo je pljačka”, što je on odmah i uradio.

“Tufekčić ga je počeo naglo udarati rukama i nogama u tijelo i glavu, prijetivši mu pištoljem, dok je Čandić, nakon ulaska u benzinsku pumpu, krenuo pravo prema pultu, gdje je iščupao ladicu od kase u kojoj je bilo 910 KM”, istaknuto je bilo u optužnici.

Dodaje se da je Čandić novac uzeo te oborio štampač na pod benzinske pumpe.

“Nakon toga Tufekčić je još nekoliko puta udario radnika koji je nepomično ležao na podu, a potom su dvojica optuženih pobjegla makadamskim putem prema vozilu kojim su došli, te krenuli prema mjestu Ćoseti, izbivajući cijeli taj dan van područja Brčkog i trošeći novac”, naglašava se u optužnici.

Konstatirano je da je tokom ovog razbojništva radnik pumpe teško povrijeđen, a, između ostalog, imao je i prijelom nosnih kostiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije