Policija u bh. gradu pronašla vojnu municiju i drogu: Uhapšen muškarac

2
Radiosarajevo.ba
Policija u bh. gradu pronašla vojnu municiju i drogu: Uhapšen muškarac
Foto: SIPA / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Jedna osoba iz Čapljine uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivična djela proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija. 

"Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog su na području općine Čapljina 25. januara lišili slobode lice inicijala P.K. 1965 godište iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici  izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi pomenuto lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu “Cannabis”, zatim vojna municija kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u saopćenju FUP-a.

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije