Policija saopćila detalje akcije na Stupu: Ko je uhapšen i šta je pronađeno?

Radiosarajevo.ba
Policija saopćila detalje akcije na Stupu: Ko je uhapšen i šta je pronađeno?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Na terenu veliki broj policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je detalje jutrošnje policijske akcije na Stupskom brdu, kada je pretresen objekt koji koriste migranti.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo i nadležnim inspekcijskim organima: Federalnom poreznom upravom - Kantonalni porezni ured Sarajevo i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “PEČAT”. Navedene aktivnosti provedene su po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, u stambeno - poslovnom objektu, u ulici Munira Gavrankapetanovića, općina Ilidža, vlasništvo Z.K. iz Sarajeva", saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću.  

Pronađena droga, osumnjičeni uhapšen, ostale migrante šalju u Blažuj

Tokom pretresa objekta koji koriste migranti u ulici Munira Gavrankapetanovića u sarajevskom naselju Stupsko brdo, pronađena je određena količina narkotika, a osoba koja se dovodi s tim u vezu je uhapšena, saznaje Radiosarajevo.ba. Prema našim informacijama, osumnjičeni se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi, dok ostale migrante, njih oko 180, premještaju u prihvatni centar u Blažuju.

"Prilikom pretresanja navedenog objekta u istom je zatečeno 175 lica - “migranata” koji su ilegalno boravili u pomenutom objektu, te vlasniku plaćali novčanu naknadu za boravak. Obzirom na navedeno, kao i da lica nisu posjedovala potrebnu dokumentaciju za boravak na području Bosne i Hercegovine, ista su premještena u Imigracioni centar “Blažuj”, saopćeno je. 

Izvršenim pretresom M.A., rođen 1994. godine u Maroku, pronađeno je i privremeno oduzeto devet PVC vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U toku akcija u Sarajevu: Policija pretresa i izmješta migrante sa Stupa

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima u sarajevskom naselju Stupsko brdo, provodi pretres objekta u kojem su smješeni migranti. Na terenu je veliki broj policijaca, policijskih vozila, psi tragači...

"Navedeno lice je lišeno slobode i tokom dana će uz službeni izvještaj biti predato dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)", saopćeno je iz MUP-a. 

Kako du dodali, inspektori Službe za poslove sa strancima, Federalne porezne uprave - Kantonalni porezni ured Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su ovom prilikom poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Obzirom da je tokom jučerašnjeg dana na područje ovog kantona premješten veći broj migranata sa područja Tuzlanskog kantona, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo će i tokom narednog perioda, u skladu sa raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima, nastaviti aktivnosti preventivno-represivnog karaktera, u skladu sa svojim nadležnostima na području Kantona Sarajevo", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije