Traže pritvor za sutkinju jer se boje da će ponoviti krivično djelo

Radiosarajevo.ba
Traže pritvor za sutkinju jer se boje da će ponoviti krivično djelo
Foto: Zenicainfo / Tužilaštvo ZDK / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Kaknju prijedlog za određivanje pritvora sutkinji M.K., uhapšenoj 9. marta zbog sumnje da je počinila određena koruptivna djela.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je nakon što je osumnjičena sutkinja Općinskog suda u Zenici ispitana.

Riječ je o sutkinji Melisi Kovačević, kako je ranije potvrđeno iz suda u Zenici.

„Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena puštanjem na slobodu ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičena puštanjem na slobodu ponoviti krivično djelo“, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Podsjetimo, sutkinja je osumnjičena da je počinila produženo krivično djelo primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, krivično djelo primanje dara te za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Općinski sud Zenica potvrdio identitet: Uhapšena sutkinja je Melisa Kovačević

Općinski sud Zenica potvrdio je informaciju da je jutros uhapšena sutkinja tog suda Melisa Kovačević, kazao je Feni portparol tog suda Naiče Arnaut. Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Zenica, u svom saopćenju za javnost, obavijestilo je da je uhapšena sutkinja tog sud inicijala M. K.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije