Hapšenja u BiH: Lažne ovjere i dokumenti, oduzeta dva vozila u vrijednosti 85.000 KM

Radiosarajevo.ba
Hapšenja u BiH: Lažne ovjere i dokumenti, oduzeta dva vozila u vrijednosti 85.000 KM
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka sproveli su operativnu akciju kodnog naziva „Parma“, a koja je usmjerena na otkrivane krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su sproveli operativnu akciju kodnog naziva Parma, a koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela. U okviru ovih aktivnosti slobode su lišena četri lica inicijala G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banja Luka izvršili više krivičnih djela Falsifikovanje isprave, Ovjera neistinitog sadržaja, Prevara kao i druga krivična djela. Ova lica se sumnjiče da su u Banja Luci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su isti na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000КM. Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015 godine izvršili Кrivično djelo Razbojništvo", navode  iz MUP-a RS.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koriste osumnjičene osobe, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto veći broj mobilnih telefona, laptopa, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od osobe inicijala G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 КM.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv lica M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije