Srbija / Nakon hapšenja Zorana Marjanovića, otkriveni detalji Jeleninog ubistva

16. 09. 2017. u 16:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 164

Zoran Marjanović uhapšen je danas zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović, pjevačicu iz Srbije.

Zoran Marjanović uhapšen je, između ostalog, i zbog toga što se blato s njegovih traperica poklopilo s onim koje je pronađeno na tijelu njegove ubijene supruge Jelene.

Kako doznaje Alo!, tokom pretresa kuće Zorana Marjanovića, neposredno nakon ubistva njegove supruge Jelene, policija je zaplijenila i njegove traperice. Detaljnom analizom traperica i blata koje je pronađeno na tijelu ubijene pjevačice ustanovljeno je da je isto, odnosno da se poklapaju.

Na Jeleninoj odjeći je na više mjesta pronađen Zoranov DNK, za koji on nije dao odgovor kako se tu našao. Iako je prvobitno tužilaštvo smatralo da pronalazak DNK nije dovoljan dokaz za određivanje pritvora, daljom istragom i vještačenjem pokupljeno je više materijalnih dokaza koji su bacili sumnju na Zorana.

A jutros oko 10 sati policijski inspektori ponovno su došli u kuću obitelji Marjanović u Borči kako bi obavili informativni razgovor sa svim članovima porodice. Zoranu Marjanoviću određen je pritvor do 30 dana. Prema prvim informacijama brani se šutnjom, nervozan je, stalno doziva kćerku i ponavlja "moja Jana, moja Jana".

Podsjetimo, srpska pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović (33) ubijena je 2. aprila prošle godine. Njezino tijelo našli su u vodi u kanalu ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka. Ubijena je udarcima tupog predmeta u glavu, a obdukcija je pokazala da nije bila silovana.

Osim policije, Jelenu su tražili i porodica i prijatelji. U potrazi je sudjelovao i njezin suprug Zoran. Zorana je policija kasnije privela. Zadržali su ga 48 sati nakon čega su ga pustili. Dva puta je išao na poligraf. Oba puta ga je prošao. Poligraf su ponovili jer je Zoran prvi put bio pod utjecajem opijata. Pjevačicu su pokopali 7. aprila 2016. na groblju u Borči. Na čelu kolone bili su Zoran, njegov sin iz prvog braka Uroš, njegovi roditelji i Jelenina majka Zorica.

Zoran je kasnije maknuo Jelenine fotografije i sve njene stvari. Tvrdio je kako je to napravio zbog kćerke kako ne bi morala gledati slike mrtve majke. Zoran je medijima cijelo vrijeme davao izjave i rekao je kako je jezivo to što se događa i kako ne može izaći iz kuće.

"Neka Bog oprosti onima koji prstom upiru u mene", rekao je Zoran. Rekao je i kako vjeruje da će policija pronaći ubojicu. Naglasio je i da bi on "zubima ubicu odvukao na policiju".

Vladimir Marjanović potvrdio je juče da je njegov sin uhapšen i tvrdi da je "hapšenje namješteno".

Nepunih 40 dana nakon zločina otkriveno je da se Zoran dopisivao s Radom iz Beča. Slao joj je i lascivne poruke i fotografije. Rada je kasnije medijima pričala o njihovom navodnom odnosu, a u javnosti su se pojavile i fotografije iz njezine kuće na kojima se vide Jelenine slike.

O vezi Jelene i Zorana pričalo se svašta. Neki su prijatelji tvrdili da se par jako volio, a drugi da je Zoran bio ljubomoran i da ga je Jelena htjela ostaviti.

Marjanović je jučer napustio televizijski show "Zadruga", u koji je ušao da bi, kako je rekao, ispričao istinu o sebi i ubistvu svoje supruge. Reality je napustio jer mu je Socijalna služba dala rok od osam dana da izađe ili će mu u protivnom oduzeti skrbništvo nad kćerkom Janom.

Pri izlasku iz showa pozdravio s ostalim sudionicima i poručio da se vraća za 10 dana.

Hapšenje Zorana Marjanovića komentirao je danas i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Bilo je to stvarno monstruozno ubistvo, da ste samo vidjeli te strašne fotografije nesretne žene... To je jezivo, lubanja probijena na nekoliko mjesta. Takvi monstrumi zaslužuju najveću kaznu. Kad neko majci svog djeteta probije lubanju toliko puta...", rekao je Vučić i dodao kako 'ovaj slučaj pokazuje koliko društvo mora napredovati da bi se broj ovakvih slučajeva smanjio'.

"Podržat ću prijedlog zakona kojim bi kazne za ovakvo nasilje bile još oštrije nego što su danas", rekao je Vučić, piše Telegraf.

NEMA KOMENTARA